Известие

Collapse
No announcement yet.

ПОМОЩ! ЩЕ КУПУВАМ 156!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ПОМОЩ! ЩЕ КУПУВАМ 156!!!

Здравейте, приятели и колеги. От три дни чета внимателно съдържанието на целия форум, за да не повтарям въпроси, които вече са получили отговори...
    Имам следната грижа, която искам да споделя с вас и да ви помоля за вашите мнения и препоръки:
    Отскоро съм шофьор и никога до сега (на 35 г. съм) не съм имал собствена кола, нито семейството ми е имало. До десетина дни ще купувам Алфа 156. Предлагат ми две, от които мога да избирам, когато ги видя. И двете са от 1998, "нов внос" от Италия, от близък човек, като едната е с бензинов двигател 1,8 и климатиик, а другата - с дизалов 1,9 без климатик. Въпросът ми е принципно коя е за предпочитане???
    Питах близки и познати, които не са експерти по Алфа Ромео. Един твърди, че дизеловият двигател е за предпочитане заради ниския разход (двама от попитаните твърдят, че на такава кола разходът на гориво при бензинов двигател трудно ще падне под 11 л. на 100 км.) и стабилността на пътя, заради по-голямата маса. Друг твърди, че никога не би се доверил на дизелов двигател втора употреба, при това по-скъп за поддръжка. Допълнително, ако един ден реша да се отърва от колата, без климатик и с дизелов двигател ще е по-трудно да бъде продадена.
    За останалите неща мисля, че намерих отговор в "магазини и сервизи", за което много благодаря на всички, които да предоставили информация там.

Мен, като лаик, всеки може да ме излъже както си иска, затова моля за вашите мнения и препоръки. Предварително благодаря на всички, които се отзоват...

Косьо Марков
    156-1,6-'98

Моят съвет е да не купуваш кола без климатик, защото няма смисъл. Все пак това е висок клас автомобил и ще е тъпо да застанеш на светофара до ДЕУ Матиз и да се потиш през отворените прозорци, докато той се кефи на музиката със затворени стъкла
    Така, от друга страна дизелът е по-икономичен от бензина и особено, ако е с мотора 2.4 няма да правиш разлика във вървенето с бензин 1.8
    И трето - ориентирай се към кола след 2000г. Тези дето са 1998г. сигурно са регистрация тогава Клонят към 10г. коли, което е доста, все пак всеки се оглежда в по-новото и по-лъскавото
    Незнам за колко ти ги продава, но трябва за 2-3000 отгоре ще вземеш 2-3г. по-нова
    Разгледали раздел "ПРОДАВА" Там има 156-ци също
    sigpic

Comment

Моята е 2.0 и последното зареждане на бензин беше за 90 лв 43.5 литра 98.Изминах приблизително 500 км тва прави разход малко под 9 при икономично каране разбира се ГРАДСКО .Вземи си бензиновата и не се занимаваи с тоз дизел че може да си навлечеш беля на главата.1-во че е по-скъпа поддръжката,2-ро не се знае кой как я е карал и 3-то майсторите в България много много не разбират от JTD - по скоро и сложи газов инжекцион,за да не те притеснява толкова разхода(т.е. парите които ще влагаш в гориво). Успех и дано да уцелиш по-добрата кола И да кажеш коя кола си взел.
      Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155
        Моят съвет е да не купуваш кола без климатик, защото няма смисъл. Все пак това е висок клас автомобил и ще е тъпо да застанеш на светофара до ДЕУ Матиз и да се потиш през отворените прозорци, докато той се кефи на музиката със затворени стъкла
        Така, от друга страна дизелът е по-икономичен от бензина и особено, ако е с мотора 2.4 няма да правиш разлика във вървенето с бензин 1.8
        И трето - ориентирай се към кола след 2000г. Тези дето са 1998г. сигурно са регистрация тогава Клонят към 10г. коли, което е доста, все пак всеки се оглежда в по-новото и по-лъскавото
        Незнам за колко ти ги продава, но трябва за 2-3000 отгоре ще вземеш 2-3г. по-нова
        Разгледали раздел "ПРОДАВА" Там има 156-ци също
        и аз исках поне 2002 година кола ,но .............няма пара
        Alfa156 Against All

Comment

Така поставен въпроса,отговора е бенЗиновата
          Но ако искаш по добър съвет, трябва да дадеш точните данни на колите, дали имат сервиЗна книжка, попълнени ли са всички прегледи, колко собственика е имала, на колко години са били, какъв цвят е,и номера на шасито, тогава можем да ти помогнем повече

Comment

Re: ПОМОЩ! ЩЕ КУПУВАМ 156!!!

Първоначално публикувано от Кокич
            ...
            А колко струват и едната и другата ?
            Относно техн.състояние на автомобилите - трябва да отидеш в сервиз за диагностика и тогава да решиш какво купуваш.
            По колко км минаваш средно на година ?
            И сигурен ли си, че едната е без климатик ? Баси, аз не съм виждал такива ...
            А не вярвай в митовете за скъпата поддръжка на дизелите
            147 1.6 TS

Comment

Аз 156-ца без климатик не съм виждал и сега сефте чувам че има и без клима
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Аз съм виждал без клима, ама беше 1.6 бензин, може при най-малките двг да е опция

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                  Аз 156-ца без климатик не съм виждал и сега сефте чувам че има и без клима
                  Ако влиза от Германия, може и да няма клима Там в северните части през лятото се дости жега при 20 градуса Тогава защо ти е климатик
                  sigpic

Comment

Подкрепям колегите за бензиновата,
                    сравнени точно тези два двигателя - тръпката е в бензиновата,
                    за поддръжката - има значение в какво състояние пристигат двете,
                    тоест задължителна диагностика, подводни камъни има при всяка кола втора ръка и добре ако можеш да избегнеш някои проблеми.

Разхода - ми не мога да схвана колегата с двулитрова как постига под 9 л разход градско, но моето мнение е около 11 градско е добър разход, тези коли са направени за каране ..., не виждам нищо неестесвено разхода да не е като на някоя скопена малолитражка.

Липсата на климатик е изненада, тоест опитай се да разбереш причината, дали пък не е имала удар и не е възстановен или просто се е скапал компресора и са го отсранили ..., ако е така не се препоръчва, твърде вероятно е да има и други проблеми.

и накрая виж и двете и ще разбереш коя е твоята
                    стискам палци
                    ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Тук искам да се включа и аз:
                      1. Имам две Алфи 1.8 и 2.0 никакви проблеми. Градско под 11.5 не падат.
                      2. Една камара познати имам с JTD на които не са се улучили......... малееее голяма беля.
                      3. Ако направиш съпоставка между нови бензин и дизел ще разбереш че накрая общия разход е един и същ (дизел-по-скъп и гори малко по-малко; бензин по-евтина и гори малко-повече). Бензинките не са капризни.
                      За 10к кола цената не бива да е повече от 11 000лв ако е перфектна.
                      Най важното е колата да покаже равна компресия на всички цилиндри. После вече лека полека ще си я стегнеш.
                      Успех,
                      Шанс

Comment

Много, много благодаря на всички вас, колеги, които пожертвахте малко от времето си, за да ми дадете приятелски съвет. Иска ми се да Ви изредя с благодарностите поименно, но знам, че това не е обичайна практика по форумите, пък и не искам да затлачвам темата с празни приказки, които са оф-топик.

Приятелю Додо 155, и на мен ми се иска кола след 2000-ната, но цената, която ми предлагат е абсолютният горен лимит на парите, с които разполагам. Разгледах раздел "продава", но там сумите са много над него. И двете коли, за които питам, ги вземам все едно аз ги купувам от търговеца в Италия и им плащам митото. Посредникът ми е наистина много близък и прави услугата почти без интерес за себе си - плащам му само пътя и... да речем... 100-150 евро, от кумова срама... Понеже се занимава от доста години с внос на коли оттам, е договорил изключително атрактивни цени (разбирайте само за мен) от порядъка на под 4000 евро от търговеца. Затова на мен колата ми влиза под 9 !
                        Иначе споделям мнението ти, че кола без климатик не си е работа...

Слав40, на всяка цена ще се похваля, а на някоя сбирка и ще почерпя!!! Както и ти ми казваш, повечето хора, с които говорих лично, шофьори на дизелови автомобили, казват, че кола, навъртяла 200 000 се нуждае от основен ремонт (или най-добре подмяна) на дизеловия двигател. Тук му е мястото да ви кажа, че вчера бях осведомен, че и двете коли са на около 200 000 км всяка. Прави му чест на човека, че ми казва истината, а не 'редуцира' навъртяния път. Така поне знам доколко може да се разчита на машината.

156 m-jet, давам си сметка колко са важни нещата, които ми препоръчваш да проверя, но доколкото и двете коли са все още в Италия, няма как да знам имат ли и в какво състояние са сервизните им книжки, нито номера на рама и двигател... Единственото, което знам е, че дизеловата е червена, а бензиновата - сребрист металик.
                        На година изминавам приблизително 4-5000 км. Засега карам по-скоро бавно и спокойно. Вземам колата за семеен автомобил...

Tinoto, по една случайност си последен в темата, затова и се обръщам към тебе последен... Нищо лично...
                        Дигностика ще правя абсолютно задължително. Не съм решил още къде точно, но ще направя. Аз също приемам, че при двигател 1,8, 11 на 100 бензин при градсо каране е нормално, още повече, за начинаещ шофьор като мен. Сам се сещаш, че явно се ориентирам към бензиновата. А сега относно виждането... Това е най-голямото разочарование за мен, а може би и за вас, които се отзовахте. Поради ред причини, които мога да разбера, доставчикът ми ще направи подробен оглед на място, ще снима колите и ще ми даде да си избирам 'по снимка', като ми обясни какво е състоянието на всеки автомобил. Така, той ще достави в България само едната, която съм си избрал. Доста неприятно, наистина, но като пръв автомобил в живота ми (до сега съм карал доста, но чужди коли), сигурно разбирате, че покупката е повече емоционална, отколкото въпрос на благоразумие. Пък и Алфа 156 е нещо, което не можеш да не обикнеш, като го видиш как изглежда... Така, че сигурно ще избера бензиновата.

Окончателната информация ще получа в сряда-четвъртък и на всяка цена ще я споделя с вас. Избраната от мен кола ще пристигне идната седмица, така, че ще има време за последни съвети и препоръки.

Успешна седмица на всички и бъдете здрави!

Косьо.
                        156-1,6-'98

Comment

Пич, тая цена 4000 евро трябва да е за перфектна 2.0 бензин или 2,4 дизел след 99-та , трябва да си сигурен в човека , висока ми се вижда цената за кола на 200000, там цените са пропорционални на километрите.
                          Ето тази например е купена за 2000 евро там, на 220000, има доста забележи и предница за правене , но е 2.0
                          http://i.mobile.bg/cgi-bin/main.cgi?top ... f1=details

така че леко ме съмнява твоя човек с тия 150 евро за него, на твойта митото е 2600, докарване 700 - кажи ги 3500, и 4000 евро - 11500лв , тази е за 8500 лв и, на километри каквито казваш и с по-голям мотор, прави си изводите

П.П. ти как реши че ще ти дойде на 9000 при цена около 4000 евро там

Comment

Първоначално публикувано от todorer
                            2. ???? ?????? ??????? ???? ? JTD ?? ????? ?? ?? ?? ???????......... ??????? ?????? ????.
                            ????? ???? ?? ?? ? ????!???? ?????? ???? ?? ??????..?? ???? ????? ??? ? ?????? ????? ??? ? ?????? ??????? ????? ???????? ???? ??? 2.4 ?? 10500 ???? ??? ???? ? ?????? ? ?? ?????? ?? ??? 1000?? ???? ???? ?? ????????!?????? ?? ? ??? ? ?? ????..?? ???? ? ?? ???? ????????..
                            ?.?. ??????????? ????? ???? ?????? ? ???
                            ________
                            THC FINDER
                            Last edited by santo_traficante; d.m.y г., 15:02.
                            Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от todorer
                              Тук искам да се включа и аз:
                              1. Имам две Алфи 1.8 и 2.0 никакви проблеми. Градско под 11.5 не падат.
                              2. Една камара познати имам с JTD на които не са се улучили......... малееее голяма беля.
                              3. Ако направиш съпоставка между нови бензин и дизел ще разбереш че накрая общия разход е един и същ (дизел-по-скъп и гори малко по-малко; бензин по-евтина и гори малко-повече). Бензинките не са капризни.
                              Е, тук не мога да се сдържа да не се включа и аз
                              1. Моята градско над 6,8 не ми е давала за 10 месеца вече
                              2. Една камара тук от форума имат такива и не съм чул оплакване досега
                              3. Къде е тоя по-скъп дизел ? Еднаква цена - да, но чак пък по-скъп ? А я погледни т.1 при теб и т.1 при мен - на това "малко по-малко" ли му казваш ? Аз му казвам "почти двойно"
                              Айде не плашете хората, че ще излизат все по-нови бисери от рода на " на 200к км трябва да се сменя дизелов двигател"
                              147 1.6 TS

Comment

Working...
                              X